טיפול בשפה

האם לילד.ה שלכם איחור בשפה? ההתפתחות השפתית לא תואמת את הגיל? אוצר המילים מצומצם? עדין אין תקשורת במשפטים? קיים קושי להסביר את עצמו.ה? הגננת העירה את תשומת ליבכם שכדאי לבדוק את הנושא?

הילד.ה זקוקים לטיפול בשפה ותקשורת?
אם הילד.ה עבר.ה אבחון (אצלי או במסגרת אחר) ונמצא שיש צורך בטיפול – הגעתם למקום הנכון.

ראשית חשוב שתדעו: איחור בהתפתחות השפה שכיח אצל ילדים ובהחלט ניתנים לשיפור ולטיפול.
במהלך תקופת הטיפול נעזור לילד לתקשר יותר בקלות וביעילות עם ילדים ומבוגרים בסביבתו במצבים תקשורתיים וחברתיים שונים, להביע את עצמו באריכות, עם אוצר מילים רחב ולהבין הוראות ושאלות מילוליות.

מה עושים לפני תחילת הטיפול?

  1. אם האבחון לא נעשה אצלי – מעבירים אלי את סיכום האבחון
  2. קובעים איתי יום ושעה קבועים למפגשים מדי שבוע בקליניקה
  3. ממלאים שאלון פרטים אישיים ושולחים אליי

עכשיו אנחנו מוכנים להתחיל בטיפול

במפגשים שיתקיימו אחת לשבוע נעבוד על תחומי שפה שונים על פי תחומי הקושי שנמצאו באבחון, לדוגמא: הרחבת אוצר המילים, הארכת המבעים והמשפטים, יכולת לספר סיפור ולתאר בהרחבה, להבין טוב יותר של הוראות מילוליות ארוכות ומורכבות.

בגילאים הצעירים לרוב העבודה נעשית באופן עקיף בעזרת משחקים מסוגים שונים: משחק דמיוני עם דמויות שונות, כלי אוכל, כלי רכב, משחקים במרחב למשל עם כדור או חישוקים, משחקי קופסא לדוגמא לוטו או משחק הזיכרון. המשחק הוא אמצעי אשר בעזרתו ניתן להקנות לילד מיומנויות שפתיות ולתרגל מיומנויות שכבר רכש. בהדרגה עם העלייה בגיל ובהתאם להתפתחותו של הילד, העבודה תעשה באופן ישיר יותר והתרגול יהיה ממוקד יותר למשל תרגול של ביצוע הוראות או תרגול מיומנויות של מודעות פונולוגית (חריזה, חלוקה להברות).

מידת המוטיבציה של הילד.ה לשינוי ולשיפור חשובים ביותר לצורך הצלחת הטיפול ויש להם השפעה עצומה על ההתקדמות בטיפול, גיוס המוטיבציה של הילד.ה נעשים בשלב הראשון של הטפול על ידי יצירת הקשר החם והלבבי בינינו, יצירת האמון בינינו וכן השתתפות בפעילויות מהנות עבור הילד.ה. גם בהמשך תקופת הטיפול התרגול נעשה תוך כדי משחק, סיפור ושיחה על פי תחומי העניין של הילד.ה.

בסוף כל מפגש אתן לילד.ה ולהורה תרגול הביתה, חשוב מאד לתרגל מספר פעמים בשבוע באופן קבוע, לרוב התרגול לא גוזל זמן רב, הוא נמשך מספר דקות אך חשוב לבצעו באופן עקבי. תרגול יכול להיות להקריא סיפור או לשחק משחק מסוים בבית או לתרגל תוך כדי ביצוע משותף של פעולות יומיומיות כמו מקלחת או קיפול כביסה.

איך נדע שהילד.ה מתקדמים בטיפול?

התקדמות בטיפול מתבטאת בכך שהילד.ה מתבטאים בהרחבה, מובנים יותר לסביבה, התקשורת המילולית איתם זורמת ויעילה

מתי מסיימים את הטיפול? איך נדע שהגענו ליעד?

לרוב הטיפול נמשך מספר חודשים ויכול להגיע אף לאורך של שנה, תלוי במצבו ההתחלתי של הילד.ה כפי שנמצא באבחון. יכולים לחול שינויים במשך הטיפול בהתאם לקצב ההתקדמות של הילד.ה.

ועוד כמה פרטים:

  • משך כל מפגש הוא 45 דקות ועלותו 470 שח.

  • המפגשים מתקיימים בקליניקה שלי שנמצאת ברחוב טשירנחובסקי 24 כפר סבא.
    הקליניקה מאובזרת ומותאמת לטיפול בילדים (קישור לתמונות הקליניקה). החניה ברחובות הסמוכים על פי סימוני כחול- לבן.

דילוג לתוכן