טיפול באכילה
האם לילדכם/ילדתכם קושי באכילה? מתקשה לאכול מזון מוצק או טחון?
מגלה בררנות בבחירת סוגי המזונות?
קיימת דחיסת מזון לפה או אגירת מזון? קיימים קשיים בלעיסה? לא שותה מכוס?
אם הילד.ה עבר.ה אבחון (אצלי או במסגרת אחר) ונמצא שיש צורך בטיפול בתפקודי פה ואכילה –
הגעתם למקום הנכון.
ראשית חשוב שתדעו שישנם תינוקות, פעוטות וילדים שלהם קשיים בתפקודי הפה ובאכילה והם בהחלט ניתנים לשיפור בעזרת טפול ישיר בילד והדרכה להורים.
במהלך תקופת הטיפול נעזור לילד.ה להתנסות במגוון רחב יותר של מזונות, לשפר את תפקודי הלעיסה, הנגיסה, והשתייה לאכול מגוון מרקמים וטעמים בהתאם למצופה בגילו
אז נתחיל….
מה עושים לפני תחילת הטיפול?
- אם האבחון לא נעשה אצלי – מעבירים אלי את סיכום האבחון
- קובעים איתי יום ושעה קבועים למפגשים מדי שבוע בקליניקה
- ממלאים שאלון פרטים אישיים ושולחים אליי
עכשיו אנחנו מוכנים להתחיל בטיפול
במפגשים שיתקיימו אחת לשבוע נעבוד על תחומי שונים הקשורים בתפקודי הפה והאכילה על פי תחומי הקושי שנמצאו באבחון, לדוגמא: שיפור תפקודי הלעיסה והנגיסה בעזרת מזונות שונים או אביזרים נוספים (כגון נשכנים, ספוגיות), מעבר לשתייה מכוס או מקש, התנסות במגוון רחב יותר של מזונות במרקמים שונים וטעמים מגוונים.
למפגשים עצמם תתבקשו להביא מזון ושתיה וכן את כלי האוכל האישיים של הילד, המפגש יכלול משחק עם הילד, לרוב בהקשר לאוכל, שיחה עם הילד.ה (בהתאם לגיל), התנסויות תחושתיות שונות וכן אכילה משותפת ותרגול עם אביזרים שונים כמו נשכנים, קשים, משרוקיות, ספוגיות ועוד.
מידת המוטיבציה של הילד.ה לשינוי ולשיפור חשובים ביותר לצורך הצלחת הטיפול ויש להם השפעה עצומה על ההתקדמות בטיפול, גיוס המוטיבציה של הילד.ה נעשים בשלב הראשון של הטפול על ידי יצירת הקשר החם והלבבי בינינו, יצירת האמון בינינו וכן השתתפות בפעילויות מהנות עבור הילד.ה. בהתאם לגיל של הילד.ה גם שיחה ישירה לגבי מטרות הטפול וכיצד השיפור בתפקוד יכול לשפר את איכות חייו (למשל שיפור בלעיסה יאפשר לו לאכול מגוון רחב של מזונות כגון בשר, סטייקים, המבורגר). גם בהמשך תקופת הטיפול התרגול נעשה תוך כדי משחק, סיפור ושיחה על פי תחומי העניין של הילד.ה.
בטיפול בתפקודי אכילה יש חשיבות גדולה מאד לתרגול בבית עם הילד, בסוף כל מפגש אתן לילד.ה ולהורה הדרכה להמשך תרגול בבית במהלך השבוע עד למפגש הבא, חשוב מאד לתרגל באופן עקבי על מנת שהשינויים יוכללו. התרגול יכול לכלול התנסות באביזרים שונים כפי שנעשה במפגש או בארוחות עם מזונות שונים. לרוב יש צורך, אחת לתקופה, במפגש הדרכה עם ההורים בלבד על מנת להדריך את ההורים כיצד לעזור לילד.ה ליישם את השיפור ואת המיומנויות שנרכשו בסיטואציות רבות יותר בחיי היומיום מעבר לקליניקה.
איך נדע שהילד.ה מתקדמים בטיפול?
התקדמות בטיפול מתבטאת בכך שהילד.ה משתפר בתפקודי האכילה שלו (לעיסה, נגיסה, שתיה), מתנסה במגוון רחב של מזונות במרקמים וטעמים שונים, זמני הארוחות מתקצרים, קצב האכילה תואם את מצופה בגילו והאכילה נעשית ללא הסחות ובארוחות חברתיות או משפחתיות ובאופן עצמאי על פי המצופה לגיל.
מתי מסיימים את הטיפול? איך נדע שהגענו ליעד?
לרוב הטיפול נמשך מספר חודשים ויכול להגיע אף לאורך של שנה, תלוי במצבו ההתחלתי של הילד.ה כפי שנמצא באבחון. יכולים לחול שינויים במשך הטיפול בהתאם לקצב ההתקדמות של הילד.ה.
ועוד כמה פרטים:
משך כל מפגש הוא 45 דקות ועלותו 470 שח.
המפגשים מתקיימים בקליניקה שלי שנמצאת ברחוב טשירנחובסקי 24 כפר סבא.
הקליניקה מאובזרת ומותאמת לטיפול בילדים (קישור לתמונות הקליניקה). החניה ברחובות הסמוכים על פי סימוני כחול- לבן.