אבחון אכילה
האם לילדכם/ילדתכם קושי באכילה? מתקשה לאכול מזון מוצק או טחון?
מגלה בררנות בבחירת סוגי המזונות?
קיימת דחיסת מזון לפה או אגירת מזון? קיימים קשיים בלעיסה?
אם כן, זה הזמן לגשת להערכה ואבחון של קלינאית תקשורת בנושא אכילה והאכלה, האבחון כולל שני מפגשים עם הילד בנוכחות אחד ההורים ומפגש סיכום עם שני ההורים בלבד.
מטרת האבחון
היא לבדוק את התפקודים האורו מוטוריים של האכילה כלומר את תפקודי הלעיסה, נגיסה, בליעה, שתיה, מציצה, האם תפקודים אלו תואמים את הגיל הכרונולוגי של הילד.ה, לבדוק את הוויסות החושי הקשור לאכילה כלומר כיצד משפיעים מרקמים, טעמים, ריחות, מראה וטמפרטורות המזון על תפקודי האכילה.
בתום האבחון תדעו האם הילד.ה זקוקים לטפול ומהן מטרות הטיפול.
לפני האבחון
נשלח אליכם במייל שאלון פרטים אישיים וטבלת רישום יומן אכילה אותה יש למלא במשך 3 ימים לגבי הבית והמסגרת החינוכית. את השאלונים המלאים יש להחזיר במייל 24 שעות לפני מועד המפגש. במידה ויש בידכם סיכום בדיקות רפואיות רלוונטיות אנא העבירו אלי לפני המפגש
למפגש עצמו יש להביא מזון במרקם טחון מוצק ונוזלי על פי הנחיות שלי וכלי אוכל אישיים (כפית, כוס, בקבוק)
מה קורה באבחון עצמו?
לאחר "זמן החימום" בתחילת המפגש תערך תצפית אכילה בה אצפה בילד.ה אוכלים, על מנת שירגיש יותר בנוח אשמח אם ההורה יצטרף ויאכל יחד איתם. בזמן התצפית אני מתרשמת מתפקודי לעיסה, נגיסה, בליעה ושתיה של הילד בזמן האכילה ובזמן מנוחה ומהויסות החושי, לעיתים אני משתמשת באביזרים כמו משרוקיות, קשים, מקל ארטיק.
בהתאם ליכולתו וגילו של הילד,ה נשוחח על נושא האכילה (מזונות מועדפים, הסיבות להעדפות ועוד)
ישנם ילדים ביישנים שדרוש להם "זמן חימום" במקום חדש ובמפגש מול אדם חדש.
לילדים אלו אני ממליצה לעשות הכנה למפגש: לספר להם לפני המפגש שאנו הולכים לפגוש חברה בשם דפנה ונשחק איתה יחד. להביא מהבית למפגש הראשון משחק/ספר/בובה שהילד אוהב במיוחד, אביזר זה יכול לעזור לשבור את הקרח בינינו ולהרגיש יותר בנוח במקום החדש. להראות לילד תמונות של הקליניקה. הכי חשוב להיות רגועים, יש הרבה ילדים שחוששים במפגש הראשון ולכל ילד אני מוצאת את הדרך ללב שלו, לעיתים זה לוקח יותר זמן ולעיתים פחות אבל תמיד בסוף זה מצליח.
במפגש עצמו לרוב נתחיל במשחק שהילד בוחר – מהחדר או מה שהביא מהבית, ובהמשך נעבור למשחקים והפעילויות שאני הכנתי עבורו.
כחלק מתהליך האבחון חשוב לי לקבל מידע מקיף על הילד, מידע מההורים מתקבל משאלון פרטים אישיים אותו אתם ממלאים לפני האבחון, מידע מהגננת אוכל לקבל בעזרת שאלון גננת (אותו אשלח לכם ההורים ותוכלו להעביר אליה) או בשיחת טלפון עם הגננת (לצורך זה תצטרכו לחתום על טופס ויתור סודיות)
בשיחת הסיכום עם שני ההורים אני מתארת את תפקודו של הילד כפי שבא לידי ביטוי באבחון, האם תפקודו בדיבור תואם את המצופה בגילו או שקיים איחור, מהן הסיבות לקושי ומה מומלץ לעשות בהמשך, במידה וילד זקוק להמשך טיפול במפגש נשוחח על מטרות הטפול ומהלך הטפול, תינתן הדרכה להורים לעבודה בבית עם הילד ונשוחח לגבי מסגרת חינוכית מתאימה לילד והמלצות נוספות בהתאם לצורך.
משך כל מפגש הוא 45 דקות ועלותו 470 שח.
סך הכל לשלושת מפגשי האבחון: 1410 שח.
במידה ויש צורך בדוח כתוב המסכם את האבחון – התשלום עליו יעשה בנפרד ועלותו 470 שח